Schoonheidssalon Salon La Rose

Schoonheidssalon en Snelbruiner

Over Salon La Rose

Salon La Rose bestaat al sinds 15 maart 1990.

Al die jaren heb ik de huidjes van mijn klanten met veel plezier verzorgd en verwend en doe ik dat nog steeds!

Ik gebruik de hypoallergene en natuurlijke producten van Dermaprime * en Courtin *.

Afhankelijk van uw huidtype en wensen heeft u de keuze uit verschillende behandelingen.

Ik heb mij gespecialiseerd in de vrouwenhuid (vooral de allergische huid).

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u mij mailen of bellen, zie "Contact".

 

* Dierproefvrije producten

 

 

Hoe gaat het eraan toe in een schoonheidssalon?

 

Kijkje achter de schermen in de schoonheidssalon

 

Veel mensen zien een schoonheidsbehandeling nog steeds als luxe, en dat is het natuurlijk ook wel een beetje. Maar gelukkig (voor mij) wordt het steeds normaler om naar een beautysalon te gaan. Even tijd voor jezelf en je huid lekker laten verwennen met een gezichtsbehandeling, een ontspannende massage of alleen even epileren of je wimpers verven. Het kan allemaal.

Voor sommigen is de stap naar een schoonheidssalon nog best groot, daarom een artikel over wat er nou precies allemaal gebeurt in de stoel van de schoonheidsspecialiste.

 

Waarom zou je eigenlijk naar een schoonheidsspecialiste gaan?

 

Ten eerste natuurlijk omdat het heel ontspannend is. Lekker even tijd voor jezelf en vertroeteld worden. Hoe vaak doe je dat zelf?

En ten tweede omdat je huid goed diep gereinigd en verzorgd wordt. Je gaat met een heel schoon, fris en glad huidje weer naar huis.  Als je dat wilt, worden ook overtollige haartjes verwijderd en je wenkbrauwen strak in vorm geëpileerd. Natuurlijk kun je ook naar de schoonheidsspecialiste gaan voor een paraffine handpakking of alleen om je wimpers of wenkbrauwen te verven.

 

Hoe vaak moet je naar de schoonheidsspecialiste?

 

Het moet natuurlijk niet, maar het kan zeker geen kwaad om jezelf af en toe eens te laten verwennen. Gemiddeld komen de cliënten zo een keer per 6-8 weken. Je huidje reageert ook op de seizoenen van het jaar dus 4x per jaar is geen overbodige luxe.

 

Wat gebeurt er nou achter die gesloten deuren?

 

Ik merk dat mensen soms best een beetje zenuwachtig zijn als ze voor het eerst in de salon komen. Om te beginnen probeer ik mensen gelijk gerust te stellen, er gebeurt echt niks engs en als je iets vervelend vindt of niet wilt kun je dit gewoon aangeven. Daarom start ik bij elke eerste behandeling met een korte uitleg. Bij een gezichtsbehandeling plan ik altijd een kwartiertje extra voor een intakegesprek en huidanalyse: ‘wat verwacht je precies van een behandeling?’ ‘Wil je je huid verbeteren of kom je meer voor de ontspanning?’ Dat soort vragen kun je verwachten.

 

Mentale voorbereiding 

 

Soms merk ik dat mensen een beetje schrikken als ze hun shirt uit moeten doen. Niks aan de hand! Wij als professionals zien zoveel lichamen, dat we echt niet op letten of je dik of dun bent, grote of kleine borsten hebt. Dit is alleen maar zodat we ook je decolleté kunnen behandelen en je nek-schouderpartij mee kunnen nemen tijdens de massage, aangezien dit echte stress locaties zijn. Dit kan zelfs een beetje gevoelig zijn, maar moet snel beter aanvoelen. Als het echt pijn doet zeg je dit gewoon, dan doet de specialiste wat zachter met je gevoelige schouders.

Wat voor jezelf wel prettig is natuurlijk, dat je misschien je oksels onthaard hebt (hoeft echt niet persé hoor, maar als je ineens ‘bloot’ moet voelt dat voor jezelf misschien wat prettiger), schoon en heel ondergoed aanhebt.

 

Waar bestaat een gezichtsbehandeling uit?

 

Elke gezichtsbehandeling begint met een grondige reiniging. Een schone huid is de basis om een mooie huid te krijgen en te houden. Daarna volgt afhankelijk van je huidtype en wensen (huidverbetering/anti-aging) een peeling of een scrub. Als je je wenkbrauwen netjes in vorm wilt hebben, behoort dit tot de mogelijkheden, net als het harsen van je bovenlip, kin of het verven van je wimpers en/of wenkbrauwen. Houd er wel rekening mee dat dit vaak niet bij de behandeling in zit, dus vraag altijd naar de bijkomende kosten.

 

Stomen onder de vapozone doet ook niet iedere specialiste, zelf vind ik dit heel prettig, omdat je de poriën goed opent en zo de onzuiverheden, zoals mee-eters, puistjes en milia’s (gerstekorrels) makkelijker kunt verwijderen. Zelf doe ik dit gewoon met een tissue om mijn vingers, er zijn echter ook specialistes die dit met een comedonendrukker doen. Persoonlijk ben ik van mening dat je hiermee de huid teveel beschadigt.

 

Hierna volgt over het algemeen de massage. Laat het gewoon lekker over je heenkomen. Sluit je ogen. Heb je moeite te ontspannen? Dan kan het prettig zijn in gedachten de handen van de schoonheidsspecialiste te volgen.

 

Afsluiting van de gezichtsbehandeling

 

Om je huid een vocht en werkstoffen boost te geven, krijg je een lekker masker. Dit kan een zacht crèmemasker zijn, maar er zijn ook veel professionele maskers zoals collageen vlies, rubberachtig en zelfs paraffine. Ontspan lekker en laat het masker zijn werk doen. Meestal lig je even alleen en haalt de schoonheidsspecialiste wat te drinken voor je (als je dat wilt natuurlijk).

 

Na het verwijderen van het masker met een heerlijk vochtig/warm handdoekje, krijg je een dagcrème of nachtcrème op. De behandeling zit er alweer op.

 

Ik zet de klant dan rechtop, geef wat te drinken aan (met evt. wat lekkers erbij) en vraag hoe de behandeling bevallen is. Of er nog vragen of opmerkingen zijn en geef (vrijblijvend) wat proefjes mee van de gebruikte en geadviseerde producten.

 

Hoop dat dit een duidelijk beeld geeft hoe het eraan toe gaat in mijn schoonheidssalon!

 

Als je nog vragen hebt, stel ze mij gerust.

 

Have a beautiful day!

 

Vriendelijke groeten,

Rosemarie